updated randomly updated
Sunday, 8 December 2013 @ 17:25


i'm currently broke

Assalamualaikum >u<

Cuti sekolah nak habis. Cuti sekolah dah nak habis. Pfft. Cuti tak kemana ah walao. Bosan tahap penguin duduk kat malaysia --" 

Bukak wechat, nothing. Bukak twitter, nothing. Bukak facebook, crushing the candies nothing. Bukak whatsapp, i want to delete it. TOO MUCH NOTHING. Nak edit gambar, texture, poster, photoshop amatlah tidak berguna. Aku tak tahu kenapa. Banyak kali dah aku cuba bukak tapi tak boleh boleh. Buang karan aku tercongok tunggu habis download tapi lepas tu, hampeh. Puii.


Oh ! Sebut pasal poster, aku teringat fanfic. Bila teringat fanfic, aku teringat benda benda, perkara perkara, peristiwa peristiwa, kejadian kejadian, cerita cerita yang memberi kesan mendalam terhadap jiwa dan permikiran aku. Semalam aku tengok movie The Number 23 kat tv3.
cerita tu best gila gila gila sampaikan masa aku nak memahami cerita tu pun boleh gila sekejap aku fuyoo such a great impact to me. Such an inspiring story. Such a damn best obsession of numerology movie i've ever watched. 10 out of 10 for you, director-nim. (Y) only if my mind could create such a best best best storyline like that. Fuhh.
Lepas habis je cerita tu, aku seriously tergerak nak buat fanfic. Aku tak tahu kenapa. Sungguh terinspirasi. Dah lah lately ni aku dok carik fanfic yang ber-tag-kan dark, horror, obsession, delusional, psychological, death, conspiracy, violance dekat asianfanfic tu. Tapi..... aku amat perlu cerewet dalam pemilihan cerita. Aku taknak cerita cerita yang boleh merosakkan pemikiran bawah umur dan menggelapkan jiwa aku. Faham kan?

Susah nak cari cerita yang takde benda benda tu sebab yes, as tagged, delusional, psycho, obsess. Tapi... ahh aku rasa memang aku dah tanamkan minat yang agak mendalam terhadap cerita cerita sebegini sejak dah nak cuti sekolah haritu. Aku dah semakin menjauhkan diri dengan genre rom. Sama jugak ada scene tak sepatutnya. Better aku baca yang tagged dark.   ._.?


Aku pelik sebenarnya. Pelik yang teramat. Konfius. Konfius yang teramat. 

Macam mana fans Islam boleh buat cerita yang..... pfft smut fluff yaoi rated m segala tu. Like, kau ni dah kenapa? Nampak sangat kau ni seorang yang boleh tahan selalu bayangkan benda benda macam tu. Main charac? You and idol. Geez. I don't understand you. Seriously you're freaking me out.

Okay mungkin ada yang akan cakap 'kau kalau taknak baca diam je lah' and whatsover. Tapi tolonglah. Jauhkan. Elakkan. Berhentikan tabiat buat atau baca benda benda macam tu. Hati boleh gelap, tahu?
Jangan salah faham maksud ayat "Aku dah semakin menjauhkan diri dengan genre rom. Sama jugak ada scene tak sepatutnya. Better aku baca yang tagged dark."
Memanglah. Kau mesti akan fikir yang aku pun baca benda benda cenggitu kan? Sometimes. Sebab aku amat memilih. Spoilers are everywhere, right? The comments. Lagipun, kebanyakan fanfic ber-tag-kan macam tu yang aku subscribe mengandungi perkara perkara yang berkisar tentang fakta berkaitan manusia manusia yang bermasalah sebegitu. Yang aku baca, woohyun as stalker. Lol. Seram habis. Bagus author tu tak masukkan scene scene tak bermoral. =___=   susah gila gila gila nak cari cerita suci suci ni

Okay. Aku tak cakap yang aku ni terlampau baik. Tapi moh lah kita sesama islam saling menasihati dan berubah ke arah kebaikan bersama sama. Jangan tarik orang masuk neraka. Dorong orang masuk syurga.


Assalamualaikum.


0 Comments:

Post a Comment