Tag Tag
Sunday, 26 May 2013 @ 10:32



Assalamualaikum!~

Hari ni kita main tag tag oke~ Hohohoh. Seperti gif suamiku, myungsoo di atas, terkejut meh ada orang sudi tag aku main game game cenggini. Heheh, dua orang pulok tu. Terima kasih arigatou hozaimaseuuu kepada Kak Hara dan syimahasni kerana sudi menge-tag aku~ Hohohoh.

Rules
1. Post this rules         
2. Write 11 thing about yourself          
3. Answer the question the tagger set to you           
4. Create 11 new question for those you want to tag      
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
6. You are not allowed to tag back
Write 11 things about yourself
1. I like to eat. Hohohohoh
2. I have a 5 member-family. I love my family :*
3. Oh. I have a korean idol crush named Kim Myungsoo but he doesn't knew me :'(
4. I love white colour but myungsoo seems love black black black colour
5. I don't know why, i like to type 'lol' , 'hohohoh' , 'heheheh'  and 'kekeke' -_-
6. I like doing something that doesn't give benefits (twittering, blogging, kpopping) said my mother
7. I'm mystery
8. People said me unpredictable
9. INFINITE INFINITE INFINITE . i love infinite
10. LKIM LKIM LKIM . i love kim myungsoo . he's 4D person
11. I like editing but my bro's lappy doesn't give me photoshop =.=

Questions from Kak Hara
1.  Apakah subjek yang paling anda menyampah kat sekolah?
- lol. Seni dan Bahasa Melayu~ harap maaf tiada istilah bahasa jiwa bangsa -_-

2. Hobi anda di waktu lapang?
- melayan perasaan, editing, twittering, blogwalking

3. Perkara yang akan anda lakukan di waktu-waktu stress?
- tido / mengurung diri di dalam bilik, sebelah almari. Weirdo? yes, i'm.

4. Siapakah nama cinta pertama anda?
- cinta pertama dalam kpop is Choi Siwon but... ergh i don't like him anymore. In suju, i like Lee Donghae. But, the most is Kim Myungsoo. kekeke. cinta pertama dalam reality is... hmm hmm rahsia !

5. Apa perkara paling jahat dan brutal yang pernah anda lakukan di sekolah?
- di sekolah? Hmm... curik kapur kelas sebelah masa darjah 3 . hohohoh

6. Kenal saya? Beri 6 fakta tentang saya. Kalau tak kenal cakap je saya seorang yang comel :P
- ayat anda begitu the boom, saya suka.  anda sayang sangat kepada manusia bernama kim myungsoo. oh, tapi anda ialah inspirit, bukannya element sahaja. hmm... okey, anda seorang yang comel :p

7. Berikan gambar yang sangat memberi inspirasi kepada anda

 
 


8. Twitter atau Facebook? Pilih satu. Kenapa?
- twitter. Sebab saya boleh stalk myungsoo dan seangkatan dengannya. lol

9. Apakah lagu yang sentiasa meniti hari-hari anda kebelakangan ini?
  LC9 : Hold On , PURE : I Still Love You

10. Nama sahabat baik anda. Huraikan personaliti sahabat anda.
- alamak ! BFF... hmm, nama dirahsiakan. Personaliti; baik, memahami, suka menyakat, hmm... rendah. Oops. Kekeke 

11. Jika bias anda berkahwin dengan salah seorang daripada adik beradik anda, apakah perasaan anda ketika itu dan apa yang akan anda lakukan? -___-
- perkara ini ialah mustahil kerana saya hanya mempunyai seorang kakak dan dia tak suka myungsoo. Tapi, KALAU perkara ini berlaku... hmm, saya akan hmm gembira sebab myungsoo akan layan adik dia dengan begitu omggg sweet gila ;____; okay tipu

 Questions from syimahasni
1. Group kpop favourite dari dulu sampai sekarang?
-  dari dulu tu dari bila? lol. kalau dari tahun ter-release-nya Can U Smile, of course INFINITE <3

2. Harry Potter or Twilight Saga? Or else?
- hmm. Detective Conan. Yang ada Oguri Shun yang omggg handsome tu. oops tercurang 

3. Antara bias dengan crush, haha awak pilih siapa?
- bias. eh tak, crush. Eh, hmm... tett tett tettt the answer is an error. oops ! -_-

4. Benda yang awak paling suka buat. Suka sangat.
- baring atas katil, lepas tu golek sana sini hohohohoh

5. Perkara / Peristiwa yang boleh buat awak menangis kalau awak teringat?
- hmm... tolak couple dari crush. hohohoh. Okay tak sedih ;____; saya sayang myungsoo xDD

6. Nami Island or Jeju Island. Mana awak nak tuju dulu kalau dapat pi korea?
- pulau nami!!!~ yeah~

7. Benda yang awak nak sangat sangat sangat.
- saya nak myungsoo. eh, myungsoo bukan benda -_- hmm saya nak beg J'estina Gold-Black, semua album INFINITE termasuk yang solo punya, sebuah laptop yang ber-cover-kan infinite, dan hmm okay banyak sangat =.= (p/s: awak tanya ni awak nak hadiahkan ke? heheheh)

8. Awak nak bias awak comeback concept apa?
- hmm apa apa pun boleh. Tapi taknak ada scene scene yang rated. omggg myungsoo. Tapi kalau boleh, nak woollim buat comeback concept yang akan meninggalkan kesan mendalam macam vixx~

9. Comel atau handsome ?
- hmm... Kim Myungsoo ! dia merupakan seorang manusia yang handsome dan comel dalam satu masa *o* senyummu menawan kau buat hatiku tertawan~

10. 5 Perkara yang awak buat kalau dapat RM 1 juta cash.
- pertama; bagi 1/4 daripada duit tu dekat mak ayah. kedua; hadiahkan separuh daripada 1/4 yang lain untuk myungsoo (beli baju or anything). ketiga; 1/4 yang lain untuk melancong ke korea dan jumpa cinta hatikuuuu iaitu infinite. keempat; 1/4 lagi buat beli apa apa yang aku nak. kelima; separuh lagi daripada 1/4 yang dihadiahkan kepada myungsoo disimpan dalam bank.

11. Kedai buku / Shopping Mall / Kpop Shop / Restaurant ? Hahaha xD
- kedai buku; lepak sana carik novel / buku panduan edit guna ps. shopping mall; beli baju kotak kotak / belang belang dan carik seluar. lol. kpop shop; borong merchs infinite. restaurant; makan. omnomnomnom. Hohohoh okay tak menjawab persoalan.

Soalan kepada mangsa tag yang bertuah -_-
1. Describe 2perkara yang anda suka dan 2perkara yang anda tak suka terhadap diri saya. Tak kenal? sila cakap saya baik. (:
2. Apa perkara yang boleh buat anda happy dan sedih?
3. Dalam banyak banyak artis dalam dunia ni, siapa yang paling menepati citarasa anda?
4. Lagu apa yang paling memberi kesan mendalam kepada diri anda? (tak kisah kpop ke, melayu ke, indon ke, hindustan pun boleh~)
5. Ada crush? Describe perkara yang buat anda suka dekat dia. hohohoh~
6. Kalau anda diberi tiket melancong, anda nak pergi mana dan nak bawa siapa?
7. Ceritakan serba sedikit tentang mimpi yang paling best anda pernah alami.
8. Apa perkara yang paling anda nak buat bila anda dah besar nanti?
9. Anda teringin nak makan apa sekarang ni?
10. Kalau bias / crush anda baca entry anda ni, apa yang anda nak bagitahu dekat dia?
11. Soalan terakhir, simple. Anda suka siapa dalam Running Man? Hohohohoh~

Mangsa tag!~
Sila jadi manusia yang sporting kay? Kekekeke~

| afrina | fatimah | syahfain | ana marlina | atiQah | atin | asna | nana johari | farah | dyrah lkim | nadhi |

 

 Maaf jika tak letak panggilan hormat such as 'kak' . Heheheh. Goodluck~ bye!~


0 Comments:

Post a Comment