T-Finite @ MMA2012
Sunday, 23 December 2012 @ 12:23



Assalamualaikum. Hari ni aku nak buat entry pasal T-ara x Infinite. Aku buat keputusan ni lepas aku baca entry kak Nana Johari. Tak kisah lah kalau dia nak marah or apa. Dia ada pendapat. Aku pun ada pendapat aku juga. Harap maaf jika entry ini menimbulkan rasa marah or anything. Aku just type pendapat aku je. 75% pendapat aku bercanggah dengan pendapat Kak Nana. Tapi aku tak boleh sanggah sangat. Sebab lagi 25% aku seolah mengiyakan pendapat dia. Okay lahh.

Baca sampai habis. Kalau rasa malas nak baca. Baik tutub tab ni. Aku tak nak ada kesalahfahaman berlaku. Itu je. One more time aku cakap, entry ni berdasarkan pendapat aku.

Seperti kak Nana, aku pun ada tengok balik MMA tu. Tapi, minta maaf. Tiada Myungyeon di situ. Tapi ini sebab mungkin aku TAK TERPERASAN dan bukan sebab aku SENGAJA TAK NAK PERASAN. Ya, memang tiada Myungyeon. Tapi aku ada perasan dua mamat ni obvious gila curi pandang T-ara. Mamat yang aku perkatakan di sini ialah Sungyeol dan Hoya. Aku ada letak satu fancam kat sini. Perhatikan pergerakan mata Yeol and Hoya. Masa ni Nell perform. Tapi, actually aku rasa T-ara tak perlu pun fangirling bangun sekali untuk Nell sebab artis lain pun tak bangun except group berdua ini.
HERE
Kalau baca kat SINI aku rasa ada bagus nya jugak. Tapi, aku memang dah cari, dah screen cap and so on lah. Myungsoo memang macam tu. Maaf, aku bukannya cover Myungsoo sebab dia tu first bias aku. Aku just type berdasarkan apa yang aku dah usha. Kalau baca statement kedua tumblr tu, aku tak rasa pun yang L lambat bangun sebab dia hilang fokus lepas tengok T-ara. Sebab masa MC announced Infinite menang, L pun lambat jugak. Selamba je dia rilek rilek kat situ sebelum naik pentas.

Okay, yang berkaitan tentang Yeol dalam entry Kak Nana tu memang aku sedikit sebanyak bersetuju. Aku actually takde lah anti dengan T-ara pun. Biasa biasa je. Back to MMA, aku ada print screen sikit time T-ara diumumkan menang. Myungsoo macam endah tak endah je dengan dia orang *berdasarkan pemerhatian aku*. Tapi, kalau nak kata dia orang ni ada apa apa melalui cara Infinite bow kat T-ara, aku rasa tak logik. Sebab, kalau korang perhatikan.. Infinite memang bow kepada setiap pemenang. Tak kira lah pemenang tu perasan atau pun tidak.


Member yang aku kotakkan kepala dia orang tu memang confirm tengok T-ara. Tapi L? Tak, aku tak rasa dia tengok Sebab mata dia direct ke tempat lain. Nak kata dia pandang Jiyeon yang berdiri paling hujung pun tak. Sebab, mata L terarah jauh dari pentas. Serious, memang dia banyak pandang ke tempat yang dia tengok kat dalam pic tu. Memang tempat tu bukan pentas.

Tapi, yang aku perasan.. memang Yeol and Hoya ketara gila pandang T-ara. Sikit sikit glance. Tengok Yeol pun, dia macam awkward gila. Choding yang aku kenal selama ini tak macam tu. Malam tu memang dia agak... strange.

Okay. There's another screen cap yang menyebabkan aku menyetujui moment T-finite ni. Tapi, aku tak sure pic yang kat bawah ni part bila. Aku juga tak sure L pandang siapa sebab kat area yang dia pandang tu memang ramai artis *termasuk T-ara* dan juga ramai fans.


Okay. Tapi, aku ada baca satu artikel ni. Artikel tu mengatakan, ada satu ketika tu.. Jiyeon minta number phone Myungsoo. Tapi, Myungsoo tak bagi. Dan dia memang tak mengendahkan langsung Jiyeon. So, aku tak rasa ada istilah Myungyeon.

Kesimpulan aku,, aku bersetuju dengan kesimpulan kak Nana.... Cuma huraian dia tu je yang bercanggah dengan pendapat aku. Dan disebabkan percanggahan itu, aku buat entry ni. Tapi,, aku tak nak entry aku ni dihuraikan pula oleh orang lain. Sebab aku tak nak hal ni makin besar. Thats all.




0 Comments:

Post a Comment